Man kažkaip lazanija yra vienas iš tų patiekalų, kuriais
negėda vaišinti atėjusius svečius ;) O sočiai pavalgius taip imti ir tingėti
kaip ponas Garfildas ;)) Po lazanijos
visada apima malonus tingulys, kurį galima išnaudoti jaukiai bendraujant su
artimais žmonėmis, užgeriant skanaus vyno taure. Tai šiandien aš ir laukiu nesulaukiu svečių
su ta gardžiąja lazanija ;)!
Lazanija gaminau labai paprastai, tikriausiai, daugeliui šis
receptas yra žinomas, bet priminimui, manau, puikiai tiks:) Tiesa, lazanijos lakštų neverdu, nes nuo
paruošto balto padažo ir mėsos, jie kuo puikiausiai sudrėksta!
·
Faršas;
·
Svogūnas;
·
Morka;
·
Pienas;
·
Miltai;
·
Fermentinis sūris;
·
Nedidelis gabalėlis sviesto;
·
Makaronų lakštai, skirti lazanijai;
·
Prieskoniai: druska, juodieji pipirai,
raudonėlis;
Svieste apkepti smulkiai pjaustytus svogūnus. Faršą apkepti
kartu su svogūnais, kiek galima labiau jį susmulkinant. Stambiai sutarkuoti
morkas ir jas sudėti į tą pačia keptuvę, kur kepa faršas. Viską pagardinti
prieskoniais ir palikti pasitroškinti
kelias minutes, kol morkos suminkštės. Paruošti gardųjį baltąjį padažą: puode
ar keptuvėje ištirpinti sviestą, suberti miltus ir gerai pamaišyti, kol virs
košelė. Lėtai pilti pieną ir nuolat maišyti, kol gausis vientisa tiršta masė. Viską pasiruošus, metas pradėti sluoksniuoti ;)
Kepimo inde dėti paruoštą faršą, tada makaronų lakštus, vėl faršą ir baltą
padažą... ir vėl makaronų lakštus, faršą, baltą padažą. Pabaigus sluoksniuoti,
likusį baltą padažą užpilti ant viršaus ir paruoštą lazaniją šauti į 180
laipsnių orkaitę. Kepimo pabaigoje
galima ant viršaus užbarstyti tarkuoto sūrio ir metas skanauti! :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą