2012 m. birželio 5 d., antradienis

Kiaulienos sprandinės kepsnys su slyvų padažu


Turiu prisipažinti, kad dar visai neseniai slyvos, o ypač džiovintos, buvo mano nemėgstamiausių produktų sąraše (tik nepagalvokit, kad esu išrankuolė, bet yra produktų, kuriems pirmenybės tikrai neteikčiau ;) ). Bet dabar vis dažniau pastebiu, kad jos kažkaip netikėtai, gal ir tikėtai, atsiranda įvairiuose mano gaminamuose patiekaluose. Ypač jas pamėgau naudoti  padažuose! Kad slyvos tinka padažuose (žinoma, ir ne tik) gaminat vištieną, jau spėjau įsitikinti ne kartą, šį kartą surizikavau jas priderinti prie kiaulienos.  Žinau, kad šis kiaulienos spradinės kepsnys, kuriuo dalinuosi su jumis, bus tikrai dar ne kartą gaminamas! 


 
·         Kiaulienos sprandinė (man išėjo 5 stori gabalai);
·         Alyvuogių aliejus;
·         4 česnako skiltelės;
·         Nedidelis svogūnas;
·         Džiovintos slyvos;
·         Rozmarinai, druska, pipirai.
Kiaulienos sprandinę supjaustyti stambesniais kepsneliais, apibarstyti rozmarinais, druska, pipirais ir alyvuogių aliejumi. Palikti marinuotis kelias valandas. Mėsos gabaliukus apkepti keptuvėje iš abiejų pusių. Toje pačioje keptuvėje apkepti smulkiai pjaustytus česnakus ir svogūną, sudėti smulkintas džiovintas slyvas ir maišant pakepti. Įpilti vandens (nedaug), dar kelias minutes patroškinti. Į keptuvę sudėti apkeptus kepsniukus, uždengti dangtį ir palikti pasitroškinti. Labai skanu su orkaitėje keptomis bulvėmis ;) Skanaus ;)

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą