Kaip Jums praėjo ilgasis vasaros savaitgalis? Ar jau spėjote
iki soties pasim4gauti saulėtomis dienomis? ;) Nors aš esu tikras vasaros vaikas ir laaaabai mėgstu
šilumą, drąsiai galėčiau sau ramiausiai kaip katinas gulėti ant kokios palangės
ir mėgautis saulės spinduliais, tačiau net ir man jau buvo „nežymiai“ per
karšta ;) Tokiomis
dienomis be ledų ir pieno kokteilių tiesiog negaliu! Todėl sekmadienio vakarui
pasigaminau skanų desertą, prie kurio šaltų vanilinių ledų derinys tiko kuo
puikiausiai ;)
Dabar kaip tik juo ir mėgaujuosi! Skubu dalintis ir su Jumis, gal po gero
poilsio dar spėsite palepinti ir skrandį ;)
Bananams tešloje reikės:
·
Bananų;
·
Apie 100 g.kukurūzų miltų;
·
Apie 30 g. paprastų kvietinių miltų;
·
Sezamų;
·
Kokoso drožlių;
·
Druskos, cukraus;
·
Aliejaus.
Kukurūzų miltus bei kvietinius miltus, taip pat sezamo
sėklas, kokoso drožles sumaišyti su vandeniu, tešla turi būti gana tiršta.
Pagardinti druska, cukrumi.Bananus nulupti ir supjaustyti norimo dydžio
gabaliukais. Keptuvėje įkaitinti aliejų.
Paruoštus bananus merkti į tešlą ir dėti į įkaitintą aliejų. Apkepti, kol gražiai
apskrus iš visų pusių. Apkeptus bananus sudėti ant popierinio rankšluosčio, kad
nuvarvėtų nereikalingų riebaliukų perteklius. Viską gausiai apibarstyti cukraus
pudra ir tiekti su vaniliniais ledais ;) Laaaabai gardu! ;) Tik vienas patarimas: iškeptais bananais mėgaukitės
iškart, nes tada pati plutelė būna tokia gundančiai traški! ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą