2012 m. liepos 8 d., sekmadienis

Bananai su traškia plutele


Kaip Jums praėjo ilgasis vasaros savaitgalis? Ar jau spėjote iki soties pasim4gauti saulėtomis dienomis? ;) Nors aš esu tikras vasaros vaikas ir laaaabai mėgstu šilumą, drąsiai galėčiau sau ramiausiai kaip katinas gulėti ant kokios palangės ir mėgautis saulės spinduliais, tačiau net ir man jau buvo „nežymiai“ per karšta ;) Tokiomis dienomis be ledų ir pieno kokteilių tiesiog negaliu! Todėl sekmadienio vakarui pasigaminau skanų desertą, prie kurio šaltų vanilinių ledų derinys tiko kuo puikiausiai ;) Dabar kaip tik juo ir mėgaujuosi! Skubu dalintis ir su Jumis, gal po gero poilsio dar spėsite palepinti ir skrandį ;)


 
Bananams tešloje reikės:
·         Bananų;
·         Apie 100 g.kukurūzų miltų;
·         Apie 30 g. paprastų kvietinių miltų;
·         Sezamų;
·         Kokoso drožlių;
·         Druskos, cukraus;
·         Aliejaus. 

Kukurūzų miltus bei kvietinius miltus, taip pat sezamo sėklas, kokoso drožles sumaišyti su vandeniu, tešla turi būti gana tiršta. Pagardinti druska, cukrumi.Bananus nulupti ir supjaustyti norimo dydžio gabaliukais.  Keptuvėje įkaitinti aliejų. Paruoštus bananus merkti į tešlą ir dėti į įkaitintą aliejų. Apkepti, kol gražiai apskrus iš visų pusių. Apkeptus bananus sudėti ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų nereikalingų riebaliukų perteklius. Viską gausiai apibarstyti cukraus pudra ir tiekti su vaniliniais ledais ;)  Laaaabai gardu! ;) Tik vienas patarimas: iškeptais bananais mėgaukitės iškart, nes tada pati plutelė būna tokia gundančiai  traški! ;) 


 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą