2012 m. liepos 9 d., pirmadienis

Piemenų pyragas


Ech, kad ir kaip pasižadu sveikiau maitinantis... deja.. net ir vasaros karščiai nepadeda ;) Vėl bulvės ir mėsa, bet ką darysi, kai namuose vieni mėsėdžiai, o penkių patiekalų darytis nelabai ir norisi ;)) Šį kartą pietums gaminau Piemenų pyragą, jo variacijų yra išties nemažai, tačiau dariau tą, kuris man atrodė paprasčiausias, bet ne prasčiausias. Prieš gerus metus esu kepusi kažką panašaus į Piemenų pyragą, tik viską sluoksniavau keliais sluoksniais. Šį kartą padariau vieną sluoksnį ir turiu pasakyti, kad daug labiau patiko, nes pati bulvių košė labai skaniai apskrudo. 


Piemenų pyragui reikės:
·         Maltos mėsos (naudojau kiaulieną ir jautieną);
·         Svogūno;
·         Kelių skiltelių česnako;
·         Didesnės morkos;
·         Nedidelio indelio konservuotų pomidorų;
·         Pomidorų pastos (kelių šaukštelių);
·         Bulvių;
·         Sviesto;
·         Maltų pipirų, druskos. 

Nuskustas bulves išverdame, gerai sutriname (kaip bulvių košei), pagardiname sviestu ir paliekame. Aš dar šiek tiek maišydama pakaitinau jas, kad išsigaruotų skystis. Smulkiai supjaustytą svogūną, česnaką apkepame, kol suminkštės, sudedame maltą mėsą ir viską maišant apkepame. Sudedama tarkuotas morkas, konservuotus pomidorus, pomidorų pastą, pagardiname druska, pipirais ir paliekame pasitroškinti. Pasiruošiame kepimo indą, aš jį ištepiau sviestu. Pirmiausia supyliau paruoštą mėsos padažą, tada sukrėčiau bulvių košę ir viską įdėjau į įkaitintą orkaitę (apie 200 laipsnių). Kepiau, kol gražiai apskrudo. Štai ir viskas ;)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą