2012 m. liepos 4 d., trečiadienis

Vištiena grietinėlės padaže


Mano draugo mama labai dažnai gamina vištieną su pievagrybiais grietinėlės padaže, manau, tikrai galima drąsiai sakyti, jog tai jau jos „firminis“ patiekalas. Pamenu kai pirmą kartą, prieš gerus tris keturius metus paragavau, taip patiko, kad kartojau kelis kartus (tikrai atrodžiau apsivalgiusi ;)). Suskubau išsiaiškinti receptą,  kad neatsilikčiau nuo uošvienės ir savo brangiausiajam tokius pietus paruoščiau :)) Ir ką Jūs manote, ši vištiena tapo vienu ir mano mėgstamiausių patiekalų, todėl šiandien prisiminusi jį,  vėl nutariau pagaminti, pasidalinti su Jumis :) Oi, kaip gardžiai kvepia namai! 

 
·         Vištienos filė;
·         Pievagrybiai;
·         Vytintas arba šaltai rūkytas kumpis (apie 100 g.)
·         Grietinėlė;
·         Morkos;
·         Druska;
·         Prieskoniai vištienai.
Supjaustyti vištienos filė gabaliukais, apibarstyti prieskoniais ir apkepti. Pievagrybius supjaustyti griežinėliais ir apvirti. Smulkiai tarkuotas morkas bei mažais gabaliukais pjaustytą kumpį apkepti. Į apkepintas morkas ir daržoves sudėti apvirtus pievagrybius, vištienos gabaliukus ir užpilti grietinėle. Viską dar kelias patroškinti. Patiekti su ryžiais. Skanaus ;)



 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą