Mano draugo mama labai dažnai
gamina vištieną su pievagrybiais grietinėlės padaže, manau, tikrai galima drąsiai
sakyti, jog tai jau jos „firminis“ patiekalas. Pamenu kai pirmą kartą, prieš gerus
tris keturius metus paragavau, taip patiko, kad kartojau kelis kartus (tikrai
atrodžiau apsivalgiusi ;)). Suskubau išsiaiškinti receptą, kad neatsilikčiau nuo uošvienės ir savo
brangiausiajam tokius pietus paruoščiau :)) Ir ką Jūs manote, ši
vištiena tapo vienu ir mano mėgstamiausių patiekalų, todėl šiandien prisiminusi
jį, vėl nutariau pagaminti, pasidalinti
su Jumis :) Oi, kaip gardžiai kvepia namai!
·
Vištienos filė;
·
Pievagrybiai;
·
Vytintas arba šaltai rūkytas kumpis
(apie 100 g.)
·
Grietinėlė;
·
Morkos;
·
Druska;
·
Prieskoniai vištienai.
Supjaustyti vištienos
filė gabaliukais, apibarstyti prieskoniais ir apkepti. Pievagrybius supjaustyti
griežinėliais ir apvirti. Smulkiai tarkuotas morkas bei mažais gabaliukais
pjaustytą kumpį apkepti. Į apkepintas morkas ir daržoves sudėti apvirtus
pievagrybius, vištienos gabaliukus ir užpilti grietinėle. Viską dar kelias patroškinti.
Patiekti su ryžiais. Skanaus ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą