Mūsų namuose jau pamažu vienas po kito
noksta pomidorai! Kaip man patinka tas metas, kai gali ragauti tikrus,
namuose užaugintus pomidorus! Vien dėl jų, vasara galėtų tęstis ištisus
metus ;) Kol jų dar nėra per daug, tai norėjau kažkaip išnaudoti
naudingai tą vieną kitą gražiai nuraudusį pomidoriuką, todėl pasigaminau
skanius, kvepiančius Italija sumuštinukus su Ciabatta... Tik labai
svarbu, kad ji būtų šviežia, dar geriau neseniai kepta, šilta, nes
tikrai garatuoju, kad tai yra tikras gardumėlis ;) Juos valgydama, taip
nepastebimai ir užsisvajoju čia ir dabar aplankyti šią pasakiškai
nuostabią šalį.. Ech, kada nors, o dabar skanios vakarienės ;))
• Ciabatta;
• Pomidoras;
• Džiugo sūris (sutarkuotas);
• Mocarela sūris;
• Juodosios alyvuogės;
• Alyvuogių aliejus;
• Česnako skiltelė;
• Juodieji pipirai;
• Bazilikas.
Ciabattą supjaustyti riekelėmis. Smulkiai supjaustyti mocarelą,
juodąsias alyvuoges, įberti Džiugo sūrio, smulkiai tarkuotą česnaką.
Viską sumaišyti su alyvuogių aliejumi, juodaisiais pipirais ir baziliku.
Gautą masę tepti ant ciabatta riekelių ir pašauti į orkaitę (180
laipsnių), kol apskrus. Ciao, Italija! ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą