2012 m. liepos 16 d., pirmadienis

Ciabatta su pomidoru ir sūriu

Mūsų namuose jau pamažu vienas po kito noksta pomidorai! Kaip man patinka tas metas, kai gali ragauti tikrus, namuose užaugintus pomidorus! Vien dėl jų, vasara galėtų tęstis ištisus metus ;) Kol jų dar nėra per daug, tai norėjau kažkaip išnaudoti naudingai tą vieną kitą gražiai nuraudusį pomidoriuką, todėl pasigaminau skanius, kvepiančius Italija sumuštinukus su Ciabatta... Tik labai svarbu, kad ji būtų šviežia, dar geriau neseniai kepta, šilta, nes tikrai garatuoju, kad tai yra tikras gardumėlis ;) Juos valgydama, taip nepastebimai ir užsisvajoju čia ir dabar aplankyti šią pasakiškai nuostabią šalį.. Ech, kada nors, o dabar skanios vakarienės ;))




• Ciabatta;
• Pomidoras;
• Džiugo sūris (sutarkuotas);
• Mocarela sūris;
• Juodosios alyvuogės;
• Alyvuogių aliejus;
• Česnako skiltelė;
• Juodieji pipirai;
• Bazilikas.

Ciabattą supjaustyti riekelėmis. Smulkiai supjaustyti mocarelą, juodąsias alyvuoges, įberti Džiugo sūrio, smulkiai tarkuotą česnaką. Viską sumaišyti su alyvuogių aliejumi, juodaisiais pipirais ir baziliku. Gautą masę tepti ant ciabatta riekelių ir pašauti į orkaitę (180 laipsnių), kol apskrus. Ciao, Italija! ;)



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą