2012 m. liepos 1 d., sekmadienis

Baklažano užkepėlė

Mano naujasis skanusis atradimas! ;) Neseniai vienoje kavinėje paragavau baklažano su varškės padažu, paliko tokį gerą įspūdį, kad nusprendžiau susidraugauti su šiuo vadinamuoju „pomidoro giminaičiu“ ir savo virtuvėje ;) Pirmasis bandymas visiškai nesudėtingas, paprastas ir lengvas! Bet patiko tai, kad ši užkepėlė skani tiek ką tik ištraukta iš orkiatės, tiek jau pravėsus, todėl gali būti puikus užkandis ir gamtoje ;)
Baklažanų užkelėlei reikės:
•    Baklažano;
•    Pomidoro;
•    Fermentinio sūrio;
•    Kiaušinio;
•    Kvietinių miltų;
•    Vandens;
•    Druskos;
•    Aitriosios paprikos miltelių;
•    Skiltelės česnako;
•    Aliejaus.


Baklažaną reikia supjaustyti nestoras griežinėliais. Griežinėlius palikau mirkti sūdytame vandenyje, kad mažiau jaustųsi baklažano kartumas, bet čia nėra būtina ;) Iš kiaušinio, miltų ir vandens sumaišyti tešla kaip blynams. Ją pagardinti druska ir paprikos milteliais. Tešloje apvolioti baklažano griežinėlius ir apkepti aliejuje, kol lengvai apskrus. Viską sudėti į kepimo skardą. Ant kiekvieno baklažano griežinėlio dėti pomidoro riekelę, apibarstyti fermentiniu sūriu (jis jau turi būti sumaišytas su smulkiai tarkuotu česnaku). Viską apibarstyti baziliku arba picos prieskoniais ir kepti 200 laipsnių orkaitėje, kol sūris išsilydys. Skanaus ;)



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą