2012 m. gegužės 29 d., antradienis

Lazanija su faršu


Man kažkaip lazanija yra vienas iš tų patiekalų, kuriais negėda vaišinti atėjusius svečius ;) O sočiai pavalgius taip imti ir tingėti kaip ponas  Garfildas ;)) Po lazanijos visada apima malonus tingulys, kurį galima išnaudoti jaukiai bendraujant su artimais žmonėmis, užgeriant skanaus vyno taure.  Tai šiandien aš ir laukiu nesulaukiu svečių su ta gardžiąja lazanija ;)! 

 
Lazanija gaminau labai paprastai, tikriausiai, daugeliui šis receptas yra žinomas, bet priminimui, manau, puikiai tiks:) Tiesa, lazanijos lakštų neverdu, nes nuo paruošto balto padažo ir mėsos, jie kuo puikiausiai sudrėksta!
·         Faršas;
·         Svogūnas;
·         Morka;
·         Pienas;
·         Miltai;
·         Fermentinis sūris;
·         Nedidelis gabalėlis sviesto;
·         Makaronų lakštai, skirti lazanijai;
·         Prieskoniai: druska, juodieji pipirai, raudonėlis;
Svieste apkepti smulkiai pjaustytus svogūnus. Faršą apkepti kartu su svogūnais, kiek galima labiau jį susmulkinant. Stambiai sutarkuoti morkas ir jas sudėti į tą pačia keptuvę, kur kepa faršas. Viską pagardinti prieskoniais ir palikti  pasitroškinti kelias minutes, kol morkos suminkštės. Paruošti gardųjį baltąjį padažą: puode ar keptuvėje ištirpinti sviestą, suberti miltus ir gerai pamaišyti, kol virs košelė. Lėtai pilti pieną ir nuolat maišyti, kol gausis vientisa tiršta masė.  Viską pasiruošus, metas pradėti sluoksniuoti ;) Kepimo inde dėti paruoštą faršą, tada makaronų lakštus, vėl faršą ir baltą padažą... ir vėl makaronų lakštus, faršą, baltą padažą. Pabaigus sluoksniuoti, likusį baltą padažą užpilti ant viršaus ir paruoštą lazaniją šauti į 180 laipsnių orkaitę.  Kepimo pabaigoje galima ant viršaus užbarstyti tarkuoto sūrio ir metas skanauti! :)

 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą