2012 m. gegužės 28 d., pirmadienis

Sluoksniuotos tešlos pyragas su kumpiu ir špinatais


Koks gražus pirmadienio vakaras! Taip ir įkvepia pagaminti ką nors gardaus ir keliauti į gamtą, džiaugtis  lengvu vėjeliu bei skaniai užkandžiauti :)  Aš šiandien vėl išsitraukiau taip mėgstamą sluoksniuotos tešlos pakelį ir nusprendžiau paeksperimentuoti su sluoksniuotos tešlos nesaldžiu pyragu! Turiu pripažinti, kad pyragas pranoko mano lūkesčius, jo skonis kalba pats už save! Skubu dalintis šiuo puikiu atradimu ;) Tikrai dedu į mėgstamiausių sąrašą, nes artėjant vasarai daugės ir iškylų, kurių metu pyragas kuo puikiai tiks! ;)

Dalinuosi sluoksniuotos tešlos pyrago su kumpiu ir špinatais receptu, gal ir Jūsų namuose jis taps mėgstamas vos paragavus :) :
Receptas:
·         Sluoksniuota tešla (aš naudojau mielinę);
·         3 kiaušiniai;
·         Pakelis grietinėlės;
·         Pusė stiklinės pieno;
·         Fermentinio sūrio;
·         Špinatai;
·         Svogūnas;
·         Šalto rūkymo kumpelis (naudojau apie 200 g.)
Palaukiama, kol sluoksniuota tešla atitirps. Kepimo skardą (kepiau tortų kepimo formoje) ištepti sviestu, lygiai išdėlioti sluoksniuotą tešlą ir dėti į 180 laipsnių orkaitę. Tešlą kepti, kol iškils. Įdarui: apkepti smulkiai pjaustytą svogūną, kubeliais pjaustytą kumpelį bei špinatus. Kiaušinius, grietinėlę ir pieną gerai išplakti. Įtarkuoti fermentinį sūrį bei sudėti paruoštus špinatus bei kumpelį. Apkepus tešlai, ją išimti ir supilti įdarą. Vėl dėti į orkaitę ir kepti, kol visas įdaras sustings. Kepiau apie 30 – 35 minutes. Štai ir viskas ;) Pyrago nereikia skubėti valgyti, kol jis karštas, nes atvėsęs toks pats gardus! ;)

  

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą