2012 m. gegužės 27 d., sekmadienis

Maltos mėsos ir daržovių apkepas

Lengva idėja pietums ;)


• 400 g. bulvių;
• 20 g. sviesto;
• 3 morkų;
• 1 – 2 porai;
• 500 g. maltos mėsos;
• 200 g. fermentinio sūrio;
• 4 kiaušiniai;
• 200 g. grietinės;
• Malti džiūvėsėliai;
• Pipirai, druska.
Bulves švariai nuplauti, išvirti, atvėsinti ir nulupti. Kepimo skardą ištepti sviestu. Morkas nulupti ir patroškinti, kol suminkštės. Porus apvirti kelias minutes. Apkepti faršą. Pirmiausia į formą dėti supjaustytas bulves, pabarstyti druska, pipirais bei fermentiniu sūriu. Dėti faršą bei barstyti sūrį. Tada pakaitomis dėti morkas, porus ir vėl apibarstyti sūriu. Kiaušinius išplakti su grietine, pagardinti druska bei pipirais ir gautą mišinį užpilti ant apkepo. Gausiai apibarstyti maltais džiūvėsėliais. Kepti apie 45 min. 175 laipsnių orkaitėje. Skanaus ;)



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą