• 1 vidutinė cukinija;
• 4 pievagrybiai;
• 1 vidutinis svogūnas;
• 2 š. Aliejaus;
• Pusė stiklinės vandens arba sultinio;
• 100 ml. grietinėlės;
• Druska;
• Pipirai;
• Žiupsnelis petražolių ir krapų.
Cukiniją nulupti, supjaustyti kubeliais. Svogūną susmulkinti. Įkaitinti puodą, įpilti aliejais, apkepinti svogūnus, kol jie pasidarys skaidrūs. Suberti supjaustytą cukiniją, kepti 5 minutes. Įpilti pusė stiklinės vandens arba daržovių sultinio ir patroškinti 10 – 15 minučių. Sriubą susmulkinti mikseriu. Pagardinti druska, pipirais. Supilti grietinėlę, sudėti šviežius supjaustytus pievagrybius, petražoles, krapus ir pakaitinti 5 – 8 minutes. Galima pagardinti džiūvėsiais.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą