2012 m. gegužės 31 d., ketvirtadienis

Liežuvių ir apelsinų salotos

Tęsiant produktų derinimo temą, kaip jums liežuvių ir apelsinų derinys??? Man tai pasirodė keistokas tikrai... Bet vėl nusprendžiau pabandyti, nes gi tie derinami/nesuderinami produktai kartais maloniai nustebina gomurį ;)) Liežuvį mėgstu, apelsinus irgi.. tai kodėl gi nepabandžius! Man tai rezultatas patiko, duočiau iš 10 balų kokius 8, tai, manau, nėra blogai! :) Aišku, kas vienam skanu, kitam gali būti nevalgoma, tačiau, jei Jums patinka ragauti visokias įdomybes, tai siūlau išbandyti tikrai! :) Smagaus, jaukaus artėjančio penktadienio vakaro! (P.S. Apelsinai tikrai kelia nuotaiką tokią apniūkusią dieną!)





Receptas:
•    2 virtų kiaulių liežuviai (nedidelių);
•    1 apelsinas;
•    3 virti kiaušiniai;
•    Svogūnas;
•    Cukrus, druska;
•    Citrina;
•    Majonezas

Svogūną supjaustyti plonais griežinėliais, apšlakstyti citrina ir cukrumi, druska. Gerai išminkyti ir palikti valandai marinuotis. Liežuvius ir kiaušinius supjaustyti smulkiais šiaudeliais. Luptas apelsinų skilteles supjaustyti smulkiais kubeliais. Viską susluoksniuoti, pagardinti majonezu ir patiekti. Skanaus ;)

2012 m. gegužės 30 d., trečiadienis

Krabų lazdelių ir avokadų salotos


Virtuvėje man patinka paeksperimentuoti, išbandant patiekalus, kurie nereikalauja daug laiko, produktų ir kantrybės ;) O tokių patiekalų, kuriuos noriu išbandyti yra labai labai daug, nes kai pagalvoji, kiek gi per tą savo gyvenimėlį dar daug ko neteko išragauti ar bandyti suderinti vienus maisto produktus su kitais ir gauti gardžius rezultatus, nustelbiančius visus lūkesčius! Šiandien viena iš tų dienų, kai surizikavau paimti pačius elementariausius produktus ir juos sumaišyti tarpusavyje. Prisipažinsiu, receptas yra ir vėl iš draugės (geriausios pasaulyje  lazanijos su varške kepėjos ;))). Ji, aišku, receptą gavo iš kitos draugės ir t.t. Bet man patiko tai, kad nereikia daug produktų, nusprendžiau surizikuoti (tiesą pasakius, tie avokadai ir krabų lazdelės atrodė gana keistai), bet... tai tikra sėkmė mano virtuvėje! ;))) Labai skanu! Duokim kelią avokadams, pomidorams ir krabų lazdelėms, nes jie, pasirodo, gerai dera tarpusavyje! ;)


Reikės:
  1 avokadas (minštesnis),
1 raudonas svogunas,
  2 pomidorai,
  1 pakelis krabų mėsos,
  Druska. 




Pomidorus pjaustyti skiltelėmis, salotas gausiai apibarstyti krabais, raudonuoju svogūnu. Avokadus pjaustyti vidutinėm juostelėm (nepersmulkinti), viską sumaišyti su majonezu. Pagardinti krapais, druska. Skanu su duonele ;) 



2012 m. gegužės 29 d., antradienis

Lazanija su faršu


Man kažkaip lazanija yra vienas iš tų patiekalų, kuriais negėda vaišinti atėjusius svečius ;) O sočiai pavalgius taip imti ir tingėti kaip ponas  Garfildas ;)) Po lazanijos visada apima malonus tingulys, kurį galima išnaudoti jaukiai bendraujant su artimais žmonėmis, užgeriant skanaus vyno taure.  Tai šiandien aš ir laukiu nesulaukiu svečių su ta gardžiąja lazanija ;)! 

 
Lazanija gaminau labai paprastai, tikriausiai, daugeliui šis receptas yra žinomas, bet priminimui, manau, puikiai tiks:) Tiesa, lazanijos lakštų neverdu, nes nuo paruošto balto padažo ir mėsos, jie kuo puikiausiai sudrėksta!
·         Faršas;
·         Svogūnas;
·         Morka;
·         Pienas;
·         Miltai;
·         Fermentinis sūris;
·         Nedidelis gabalėlis sviesto;
·         Makaronų lakštai, skirti lazanijai;
·         Prieskoniai: druska, juodieji pipirai, raudonėlis;
Svieste apkepti smulkiai pjaustytus svogūnus. Faršą apkepti kartu su svogūnais, kiek galima labiau jį susmulkinant. Stambiai sutarkuoti morkas ir jas sudėti į tą pačia keptuvę, kur kepa faršas. Viską pagardinti prieskoniais ir palikti  pasitroškinti kelias minutes, kol morkos suminkštės. Paruošti gardųjį baltąjį padažą: puode ar keptuvėje ištirpinti sviestą, suberti miltus ir gerai pamaišyti, kol virs košelė. Lėtai pilti pieną ir nuolat maišyti, kol gausis vientisa tiršta masė.  Viską pasiruošus, metas pradėti sluoksniuoti ;) Kepimo inde dėti paruoštą faršą, tada makaronų lakštus, vėl faršą ir baltą padažą... ir vėl makaronų lakštus, faršą, baltą padažą. Pabaigus sluoksniuoti, likusį baltą padažą užpilti ant viršaus ir paruoštą lazaniją šauti į 180 laipsnių orkaitę.  Kepimo pabaigoje galima ant viršaus užbarstyti tarkuoto sūrio ir metas skanauti! :)

 


2012 m. gegužės 28 d., pirmadienis

Sluoksniuotos tešlos pyragas su kumpiu ir špinatais


Koks gražus pirmadienio vakaras! Taip ir įkvepia pagaminti ką nors gardaus ir keliauti į gamtą, džiaugtis  lengvu vėjeliu bei skaniai užkandžiauti :)  Aš šiandien vėl išsitraukiau taip mėgstamą sluoksniuotos tešlos pakelį ir nusprendžiau paeksperimentuoti su sluoksniuotos tešlos nesaldžiu pyragu! Turiu pripažinti, kad pyragas pranoko mano lūkesčius, jo skonis kalba pats už save! Skubu dalintis šiuo puikiu atradimu ;) Tikrai dedu į mėgstamiausių sąrašą, nes artėjant vasarai daugės ir iškylų, kurių metu pyragas kuo puikiai tiks! ;)

Dalinuosi sluoksniuotos tešlos pyrago su kumpiu ir špinatais receptu, gal ir Jūsų namuose jis taps mėgstamas vos paragavus :) :
Receptas:
·         Sluoksniuota tešla (aš naudojau mielinę);
·         3 kiaušiniai;
·         Pakelis grietinėlės;
·         Pusė stiklinės pieno;
·         Fermentinio sūrio;
·         Špinatai;
·         Svogūnas;
·         Šalto rūkymo kumpelis (naudojau apie 200 g.)
Palaukiama, kol sluoksniuota tešla atitirps. Kepimo skardą (kepiau tortų kepimo formoje) ištepti sviestu, lygiai išdėlioti sluoksniuotą tešlą ir dėti į 180 laipsnių orkaitę. Tešlą kepti, kol iškils. Įdarui: apkepti smulkiai pjaustytą svogūną, kubeliais pjaustytą kumpelį bei špinatus. Kiaušinius, grietinėlę ir pieną gerai išplakti. Įtarkuoti fermentinį sūrį bei sudėti paruoštus špinatus bei kumpelį. Apkepus tešlai, ją išimti ir supilti įdarą. Vėl dėti į orkaitę ir kepti, kol visas įdaras sustings. Kepiau apie 30 – 35 minutes. Štai ir viskas ;) Pyrago nereikia skubėti valgyti, kol jis karštas, nes atvėsęs toks pats gardus! ;)

  

Kiaulienos troškinys su bulvėmis

Receptas labai paprastas, daug laiko prie jo nereikia sugaišti, viską sudedam ir laukiam, kol išsitroškins. O kol troškinasi, galima laiką skirti sau ;) 


• 400 g. svogūnų;
• 800 g. kiaulienos sprandinės (mėsą, manau, galima keisti);
• Raudonosios paprikos miltelių, druska;
• 600 g. bulvių;
• Kelios morkos;
• 5 česnako skiltelės;
• Pomidorų pasta;
• Vanduo.
Svogūnus supjaustyti plonais griežinėliais, morkas stambiai sutarkuoti, viską sudėti į puodą. Mėsą supjaustyti vidutinio dydžio kubeliais ir uždėti ant svogūnų, taip pat sudėti supjaustytas česnako skilteles. Apibarstyti papriką, išmaišyti ir įpilti vandens. Viską pasūdyti, uždengti ir palikti apie 1 val. troškintis ant vidutinės ugnies. Įpilti pomidorų pastos ir viską išmaišyti. Bulves supjaustyti kubeliais, uždėti ant mėsos. Jei reikia dar įpilti vandens ir troškinti dar apie 30 min. Skanaus :) 


Salotos su tunu

Nusprendžiau, kad reikia jau tikrai atidaryti salotų valgymo sezoną, nes pas mus jau pagaliau yra naminių salotyčių! Visada po žiemos būnu beprotiškai išsiilgusi tikrų, namie užaugintų daržovių, kurių skonis tikrai skiriasi nuo pirktinių parduotuvėse, apie sveikumą, jau manau, net nebeverta ir kalbėti ;)

...Salotos;
• Tunas;
• Prezident sūris (jį galima pakeisti ir kitu);
• Žaliosios alyvuogės;
• Salotų prieskoniai;
• Alyvuogių aliejus;
• Pomidoras;
• Mėlynasis svogūnas;
• Citrina.

Salotas, pomidorą supjaustom, sudedam žaliąsias alyvuoges, gabaliukais supjaustytą President sūrį, tuną, griežinėliais pjaustytą svogūną ir viską išmaišome. Pagardiname aliejumi, citrinos sultimis ir prieskoniais.


Bulviniai blynai su morkomis

Aš labai mėgstu viską, kas yra iš bulvių, todėl bulviniai blynai nėra išimtis :) Išbandžiau su morkomis, ir ką Jūs manote? Patiko, ir net labai! :)


• Morkos;
• Bulvės;
• Druska, pipirai;
• Kiaušinis;
• Avižiniai dribsniai;
• Citrinos žievelė;
• Aliejus.


Morkas, bulves smulkiai sutarkuoti. Įmušti kiaušinį, pagardinti druska, pipirais. Sudėti avižinius dribsnius (jų daug nereikia) bei įtarkuoti citrinos žievelės pagal skonį. Iš gautos masės kepti blynelius.
Skanu patiekti su agurkų padažu. Padažui reikės: 300 g. grūdėtos varškė,; kelių šaukštelių majonezo, 1 agurko; žiupsnelio druskos, 2 šaukštų citrinų sulčių, šviežių krapų bei maltų raudonų pipirų. Smulkiai sutarkuotą agurką sumaišyti su sutrinta grūdėta varške, pagardinti druska, citrinų sultimis, krapais bei pipirais. Viską išmaišyti ir palikti šaltai. Skanaus ;) 



Trinta moliūgų sriuba su vištiena

Šiandien pas mus namuose karaliauja ponas moliūgas! ;) Tiksliau pasakius karaliavo, nes iš jo išėjo puiki tiršta sriubytė, kuri tokių sriubų mėgėjams tikrai turėtų patikti ;) Bent jau man ji atrodo tikrai pavykusi, todėl skubu ja dalintis su Jumis! ;) 
Receptas:
• Moliūgas;
• 3 – 4 morkos;
• 150 g. vištienos filė;
• 200 ml. grietinėlės;
• Tepamas sūrelis pagal skonį (aš naudojau kumpio);
• Pievagrybiai;
• Vištienos prieskoniai, druska.
Moliūgą nulupti, išskobti vidų ir supjaustyti gabaliukais, morkas nuskusti, supjaustyti taip pat gabaliukais. Daržoves išvirti. Jau išvirusias daržoves susmulkinti smulkintuvu. Vištienos filė supjaustyti gabaliukais, paskaninti prieskoniais ir gerai apkepti keptuvėje. Į puodą su paruoštomis daržovėmis supilti grietinėlę, sudėti apkeptus vištienos gabaliukus, taip pat pievagrybių riekles. Įdėti tepamo sūrelio pagal skonį, man kuo daugiau, tuo skaniau Viską gerai išmaišyti ir maždaug 10 – 15 minučių dar pavirti. Skanaus ;) 


Pyragas su bananais

Visiems, kurie yra prisiekę saldumynų mėgėjai, turiu pasakyti, kad šis nuostabus pyragas su bananais tiesiog tirpsta burnoje! Receptą išgavau iš geros draugės, nes paragavusi niekaip negalėjau patikėti, kad šis skanėstas taip lengvai ir paprastai pagaminamas :) Privalu jį pasigaminti ;) 
 
Receptas:
• 500 g. kakavinių meduolių;
• 500 g. grietinės;
• 2 šaukštai želatino;
• 1 citrina;
• 2 šaukštai cukraus;
• 4 bananai.

Per burokinę tarką sutarkuoti meduolius. Puodelyje su vandeniu ištirpinti želatiną. Tą masę supilti į grietinę, sumaišyti su cukrumi, įspausti citriną. Į formą dėti sluoksnį meduolių, sluoksnį grietinės, sluoksnį bananų, ir vėl grietinė, trupiniai, bananai. Galiausiai turi būti trupiniai. Paruoštą tortą dėti į šaldytuvą ir palikti nakčiai. Skanaus :) 
 
 

Salotos su vištiena









• Slyviniai pomidoriukai;
• Agurkas;
• 100 g. fetos sūrio;
• 500 g. vištienos filė;
• Juodosios alyvuogės;
• Vištienos prieskoniai;
• Džiovinti arba švieži raudonėliai;
• 2 š. Citrinos sulčių.
• 2 š. Aliejaus;
• Žiupsnelis druskos, pipirų.

Vištienos filė supjaustyti gabaliukais, pagardinti vištienos prieskoniais ir apkepti. Agurkus supjaustyti kubeliais, pomidorus perpjauti per pusę, fetos sūrį - nedideliais gabaliukais. Viską sudėtį į salotinę kartu su alyvuogėmis. Viską pagardinti pagamintu padažiuku: citrinos sultis sumaišyti su aliejumi ir raudonėliais (šviežias arba džiovintais). Skanaus :) 




Salotos su varškės sūriu

Lengvos salotos, puikiai tinka pietums ir vakarienei :)





• 400 g. bulvių;
• 20 g. sviesto;
• 3 morkų;
• 1 – 2 porai;
• 500 g. maltos mėsos;
• 200 g. fermentinio sūrio;
• 4 kiaušiniai;
• 200 g. grietinės;
• Malti džiūvėsėliai;
• Pipirai, druska.
Bulves švariai nuplauti, išvirti, atvėsinti ir nulupti. Kepimo skardą ištepti sviestu. Morkas nulupti ir patroškinti, kol suminkštės. Porus apvirti kelias minutes. Apkepti faršą. Pirmiausia į formą dėti supjaustytas bulves, pabarstyti druska, pipirais bei fermentiniu sūriu. Dėti faršą bei barstyti sūrį. Tada pakaitomis dėti morkas, porus ir vėl apibarstyti sūriu. Kiaušinius išplakti su grietine, pagardinti druska bei pipirais ir gautą mišinį užpilti ant apkepo. Gausiai apibarstyti maltais džiūvėsėliais. Kepti apie 45 min. 175 laipsnių orkaitėje. Skanaus ;) 



2012 m. gegužės 27 d., sekmadienis

Maltos mėsos ir daržovių apkepas

Lengva idėja pietums ;)


• 400 g. bulvių;
• 20 g. sviesto;
• 3 morkų;
• 1 – 2 porai;
• 500 g. maltos mėsos;
• 200 g. fermentinio sūrio;
• 4 kiaušiniai;
• 200 g. grietinės;
• Malti džiūvėsėliai;
• Pipirai, druska.
Bulves švariai nuplauti, išvirti, atvėsinti ir nulupti. Kepimo skardą ištepti sviestu. Morkas nulupti ir patroškinti, kol suminkštės. Porus apvirti kelias minutes. Apkepti faršą. Pirmiausia į formą dėti supjaustytas bulves, pabarstyti druska, pipirais bei fermentiniu sūriu. Dėti faršą bei barstyti sūrį. Tada pakaitomis dėti morkas, porus ir vėl apibarstyti sūriu. Kiaušinius išplakti su grietine, pagardinti druska bei pipirais ir gautą mišinį užpilti ant apkepo. Gausiai apibarstyti maltais džiūvėsėliais. Kepti apie 45 min. 175 laipsnių orkaitėje. Skanaus ;)



Trinta cukinijų sriuba


• 1 vidutinė cukinija;
• 4 pievagrybiai;
• 1 vidutinis svogūnas;
• 2 š. Aliejaus;
• Pusė stiklinės vandens arba sultinio;
• 100 ml. grietinėlės;
• Druska;
• Pipirai;
• Žiupsnelis petražolių ir krapų.


Cukiniją nulupti, supjaustyti kubeliais. Svogūną susmulkinti. Įkaitinti puodą, įpilti aliejais, apkepinti svogūnus, kol jie pasidarys skaidrūs. Suberti supjaustytą cukiniją, kepti 5 minutes. Įpilti pusė stiklinės vandens arba daržovių sultinio ir patroškinti 10 – 15 minučių. Sriubą susmulkinti mikseriu. Pagardinti druska, pipirais. Supilti grietinėlę, sudėti šviežius supjaustytus pievagrybius, petražoles, krapus ir pakaitinti 5 – 8 minutes. Galima pagardinti džiūvėsiais.