2012 m. rugpjūčio 19 d., sekmadienis

Grikių košė su mocarela ir vyšniniais pomidoriukais


Tingūs tokio apniūkusio sekmadienio pusryčiai tiesiog negali būti paprasti! Reikia suteikti jiems kažkokio cinkelio! ;)  Mažyčiai vyšniniai pomidoriukai, tikri žavuoliai tiesa? ;) Man jie asocijuojasi su saule, vasara... tai juos, kaip vieną iš pagrindinių ingridientų ir pasirinkau grikių košei su mocarela (gal ir saulytė netrukus išlįs!). 


Grikius išviriau kaip paprastai, juos sudėjau į keptuvę, įdėjau nedidelius kubelius mocarelos sūrio, apibarsčiau Džiugo sūriu. Viską gerai išmaišiau. Beliko sugalvoti, kokiais prieskoniais viską gardinsiu, kad grikiams suteiktų pikantiškumo ;) Ir visai neapsirikau pasirinkusi pusę šaukštelio grūdėtų garstyčių bei  Santa Maria sodo prieskonines žoleles, į kurias įeina petražolės, garstyčių sėklos, paprikos, rozmarinai, raudonėliai, bazilikas, juodieji pipirai, mairūnai, kalendra... Žodžiu, visko daug ;) Ir žinoma, žiupsnelis druskos! ;) Viską kelias minutes apkepiau, sudėjau vyšninius pomidoriukus ir vuolia, skanūs, gardūs ir bent jau man, ne visai įprasti pusryčiai jau ant stalo! ;) Sekmadienis pradėtas skaniai!   



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą