2012 m. rugpjūčio 11 d., šeštadienis

Cukinijos kepsneliai su mėsa






Mamytės darže jau pilna didelių dideliausių cukinijų, kurios taip ir prašosi būti nuskinamos ir patiekiamos pietums ;)) Dažniausiai cukiniją valgau supjaustytą griežinėliais, apkeptą svieste ir patiektą su grietine. Jau nuo pat mažų dienų mėgstu šitą patiekalą (jei jį taip galima pavadinti) ir su malonumu skanauju, tačiau juk iš cukinija ir yra tuo žavi, kad su ja galima prigalvoti daug daug variacijų! ;) Viena iš tokių lengvesnių, ir net neabejoju, kad daugeliui žinomų, yra būtent cukinijos kepsneliai su faršu ;) 



• Cukinija;
• Faršas;
• Prieskoniai (druska, pipirai)
• Morka;
• Majonezas;
• Garstyčios;
• Svogūnas;
• Fermentinis sūris.

Paruošti faršą, sumaišyti su smulkiai tarkuota morka. Cukiniją nulupti, supjaustyti griežinėliais ir išskobti viduriuką. Į paruoštus cukinijos griežinėlius dėti faršą. Majonezą sumaišyti su nedideliu kiekiu garstyčių (pagal skonį). Gautą masę užtepti ant kepsnelių. Svogūną supjaustyti griežinėliais ir dėti ant kepsnelių. Kepimo skardą, kurioje keps kepsneliai uždengti folija, kad galėtų troškintis. Kepti orkaitėje 180 0 apie pusvalandį. Kai jau baigs kepti, uždėti ant kepsnelių tarkuoto sūrio ir palaukti, kol išsilydys, Skanaus ;) 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą