Ir kaip Jūsų visų nuotaikos po paskutinio vasaros
savaitgalio? Ar turiningai praleidote laiką? ;) Aš tai kažkaip vis dar netikiu,
kad rudenėlis nenumaldomai artėja, nes taip ir nespėjau tinkamai pasidžiaugti
vasara, kažkaip per greitai ji man praėjo ;) Šiandien nosytę raukydama dėl taip
bėgančio laiko, susidraugavau su
citrinomis ir pagaminau vištienos kepsniukus su citrininiu padažu ( prisipažinsiu,
truputį padauginau citrinos, BET tikrai tikrai tik truputį, ir nors gavosi šiek
tiek rūgštoka, tačiau skanu!). Šiems
kepsneliams reikės:
·
Vištienos filė;
·
Vištienos prieskonių, druskos, pipirų;
·
2 kiaušinių trynio;
·
Apie 80 – 100 g. sviesto;
·
Trečdalio citrinos (galima ir dar mažiau, kas jau
visai nemėgsta rūgštumo, tai tik dėl kvapo tos citrinos, bet šiaip geriausia
pamažu ją dėti ir ragauti, nes aš kažkaip greit supyliau ta sultis ir paskui
susimąsčiau, kad kiek perdaug J)
);
·
Apie 150 – 200 g. grietinės;
·
Smulkintų šviežių citrinų.
Vištienos kepsnelius išmušiau, pagardinau prieskoniais,
druska, pipirais ir apkepiau iš abiejų pusių. Padažui: išlydžiau sviestą, į jau
paruoštą atvėsusį sviestą įmaišiau citrinos sultis su tryniais ir viską
kaitinau ant mažos ugnies, kol gavosi toks šviesus vientisas padažas. Įtarkavau
citrinos žievelę, sudėjau grietinę (viską pagal skonį, vis ragaudama),
užbarsčiau petražoles, pipirus bei druską ir dar viską kelias minutes maišant
pašildžiau. Padažą užpyliau ant jau paruoštų vištienos kepsnelių ir viską
valgiau su šviežiomis daržovėmis bei ryžiais. Štai taip ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą