2012 m. rugpjūčio 27 d., pirmadienis

Vištienos kepsneliai su citrininiu padažu


Ir kaip Jūsų visų nuotaikos po paskutinio vasaros savaitgalio? Ar turiningai praleidote laiką? ;) Aš tai kažkaip vis dar netikiu, kad rudenėlis nenumaldomai artėja, nes taip ir nespėjau tinkamai pasidžiaugti vasara, kažkaip per greitai ji man praėjo ;) Šiandien nosytę raukydama dėl taip bėgančio laiko,  susidraugavau su citrinomis ir pagaminau vištienos kepsniukus su citrininiu padažu ( prisipažinsiu, truputį padauginau citrinos, BET tikrai tikrai tik truputį, ir nors gavosi šiek tiek rūgštoka, tačiau skanu!).  Šiems kepsneliams reikės:

·         Vištienos filė;
·         Vištienos prieskonių, druskos, pipirų;
·         2 kiaušinių trynio;
·         Apie 80 – 100 g. sviesto;
·         Trečdalio citrinos (galima ir dar mažiau, kas jau visai nemėgsta rūgštumo, tai tik dėl kvapo tos citrinos, bet šiaip geriausia pamažu ją dėti ir ragauti, nes aš kažkaip greit supyliau ta sultis ir paskui susimąsčiau, kad kiek perdaug J) );
·         Apie 150 – 200 g. grietinės;
·         Smulkintų šviežių citrinų. 



Vištienos kepsnelius išmušiau, pagardinau prieskoniais, druska, pipirais ir apkepiau iš abiejų pusių. Padažui: išlydžiau sviestą, į jau paruoštą atvėsusį sviestą įmaišiau citrinos sultis su tryniais ir viską kaitinau ant mažos ugnies, kol gavosi toks šviesus vientisas padažas. Įtarkavau citrinos žievelę, sudėjau grietinę (viską pagal skonį, vis ragaudama), užbarsčiau petražoles, pipirus bei druską ir dar viską kelias minutes maišant pašildžiau. Padažą užpyliau ant jau paruoštų vištienos kepsnelių ir viską valgiau su šviežiomis daržovėmis bei ryžiais. Štai taip ;) 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą