2012 m. rugsėjo 24 d., pirmadienis

Burokėlių sriuba su šonine ir faršo kukuliukais

Pas mus namuose pirmadienio vakaras gan ūkiškas: su tradicine burokėlių sriuba ;) Bet kas nepasakys, kad ir ji gali būti labai gardi ir maloniai nustebinanti gomurį? Juk švieži burokėlių lapeliai yra mėgstami ne tik paprastų žmonių, bet ir tikrų tikriausių gurmanų! Žinoma, mano paruošta sriuba toli gražu ne gurmanų maistas, bet negaliu jos peikti, nes beveik pusę gan nemažo puodo vienu prisėdimu ir nebeliko ;))

Tai, ką pasirinkau gaminti burokėlių sriubai, tikriausiai, naudoja kiekviena šeimininkutė, t.y. burokėlių lapeliai, bulvės, faršo kukuliukai ir pan. Bet pirmą kartą surizikavau įdėti ir šonines, ir žinot, ką? Tikrai neprašoviau! Ji suteikė tokį gerą prieskonį sriubai, kad ji visai kitomis spalvomis man nušvito ;)) Taigi, pirmiausia į verdantį vandenį sudėjau nedidelius faršo kukuliukus (juos pagardinau druska ir pipirais). Jiems šiek tiek pavirus nugriebiau nuo paviršiaus susidariusias putas, jų visai nereikia ;) Tada sudėjau smulkiai pjaustytus burokėlių lapelius, smulkiais kubeliais pjaustytas morkas ir viską palikau kelias minutes apvirti. Tuo tarpu, supjausčiau nedidukais kubeliais šoninę ir ją pakepiau keptuvėje, kol švelniai apskrudo. Šoninę taip pat sudėjau į verdančia sriubą, pagardinau druska, pipirais, keliais lauro lapais bei kitais prieskoniais. Viskas pagal skonį, gamindama mėgstu ragauti (dažnai ir prisivalgau), todėl dedu daug ką iš akies ir ragauju, ragauju, ragauju... ;) Žinoma, išvirus sriubai, būtina nemažas šaukštas grietinės ir puolam skanauti ;) O Jūs gal turite kokių slaptų, firminių ingredientų šiai sriubytei? ;)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą