2012 m. rugsėjo 14 d., penktadienis

Voveraitės grietinėlės padaže



Vilnius kaip visada pilnas malonių staigmenų! Visai netikėtai atsidūrusi Gedimino prospekte sudalyvavau Tautų mugėje, kuri  pasirodo šurmuliuos visą savaitgalį. Taip, taip, ten tikrai galima atrasti įvairių tautų pristatomus dirbinius,  gaminius, o svarbiausia... šiokį tokį kulinarinį paveldą! Žinoma, jo ten tik labai labai maža dalelė, bet nuo įvairiausių kvapų sąla širdis ir norisi viską išragauti, išbandyti ;) Prisipažinsiu, namo grįžau tikrai netuščiomis, be įvairiausių prieskonių, kvapnaus pyrago, natūralios giros ir naminės duonos be mielių, parsinešiau ir voveraičių! Vos tik jas pamačiusi, jau tvirtai žinojau, ko noriu vakarienei.  Mėgstu šiuos grybus, man jie gali būti tiesiog pakepti svieste, ir vis tiek bus patys pačiausi! ;) 
 
·         Voveraitės;
·         Kumpelis (arba šoninė);
·         Svogūnas;
·         Morka;
·         Petražolės;
·         Grietinėle;
·         Druska, pipirai. 

Voveraitės apie 10 minučių apviriau. Nedideliais kubeliais supjausčiau svogūną, kumpelį, smulkiai sutarkavau morką ir viską apkepinau (pabaigoje uždengusi dangtį, kad morkos dar labiau suminkštėtų).  Į keptuvę subėriau voveraites, sudėjau smulkintas petražoles, viską užpyliau grietinėle, paskaninau druska, pipirais ir dar kelias minutes viską patroškinau. Pabaigoje įdėjau šaukštą miltų, kad padažas būtų tirštesnis, bet tikrai nėra būtina, nes skanu ir taip, ir taip ;)  Ir aišku, išviriau šviežias bulvytes. Skanu J;)   Gero savaitgalio! 



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą