Vilnius kaip visada pilnas malonių staigmenų! Visai
netikėtai atsidūrusi Gedimino prospekte sudalyvavau Tautų mugėje, kuri pasirodo šurmuliuos visą savaitgalį. Taip,
taip, ten tikrai galima atrasti įvairių tautų pristatomus dirbinius, gaminius, o svarbiausia... šiokį tokį kulinarinį
paveldą! Žinoma, jo ten tik labai labai maža dalelė, bet nuo įvairiausių kvapų
sąla širdis ir norisi viską išragauti, išbandyti ;) Prisipažinsiu, namo grįžau tikrai netuščiomis, be
įvairiausių prieskonių, kvapnaus pyrago, natūralios giros ir naminės duonos be mielių,
parsinešiau ir voveraičių! Vos tik jas pamačiusi, jau tvirtai žinojau, ko noriu
vakarienei. Mėgstu šiuos grybus, man jie
gali būti tiesiog pakepti svieste, ir vis tiek bus patys pačiausi! ;)
·
Voveraitės;
·
Kumpelis (arba šoninė);
·
Svogūnas;
·
Morka;
·
Petražolės;
·
Grietinėle;
·
Druska, pipirai.
Voveraitės apie 10 minučių apviriau. Nedideliais kubeliais
supjausčiau svogūną, kumpelį, smulkiai sutarkavau morką ir viską apkepinau
(pabaigoje uždengusi dangtį, kad morkos dar labiau suminkštėtų). Į keptuvę subėriau voveraites, sudėjau
smulkintas petražoles, viską užpyliau grietinėle, paskaninau druska, pipirais
ir dar kelias minutes viską patroškinau. Pabaigoje įdėjau šaukštą miltų, kad padažas
būtų tirštesnis, bet tikrai nėra būtina, nes skanu ir taip, ir taip ;) Ir
aišku, išviriau šviežias bulvytes. Skanu J;) Gero
savaitgalio!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą