2012 m. rugsėjo 23 d., sekmadienis

Šokoladinis pyragas

Sekmadieniais namai turi kvepėti įvairiais kepiniais! Ypač kai toks šaltas ir lietingas oras už lango, nieko nėra maloniau kuistis virtuvėje, užuosti vanilės ir šokolado aromatą ir mėgautis šokoladiniu pyragu ;)) Tai yra viena iš priežasčių, dėl kurios mėgstu niūras rudens dienas ir vėsius žiemos vakarus!  Šį pyragą ruošiausi išbandyti visą vasarą, bet taip ir neprisiruošiau, užtat atšalus orams, nebeatsispyriau pagundai ir Gordon Ramsay šokoladinis pyragas garuoja ant mano lietuviškojo stalo! ;)

•    Minkšto sviesto kepimo formai ištepti;
•    350 g. juodojo šokolado (apie 60 proc. kakavos);
•    6 šaukštai likerio (naudojau „Damų“);
•    4 dideli kiaušiniai (trynius atskirti nuo baltymų);
•    50 g. smulkiai tarkuotų amaretinių sausainių;
•    200 g. smulkaus cukraus;
•    Kakavos apibarstyti;
•    Ledų arba paplaktos grietinėlės, maskarponės sūrio.

Šokoladą sulaužiau, sudėjau į karščiui atsparų dubenėlį, įstačiau į puodą su vos verdančiu vandeniu. Šokoladui pradėjus lydytis įmaišiau likerį. Kai šokoladas išsilydė ir tapo vienalytis, nuėmiau puodą pravėsti. Didesniame dubenyje išplakiau kiaušinių trynius iki kremo tirštumo. Smulkiai tarkuotus sausainius subėriau į šokoladą, įmaišiau kiaušinių trynius. Atskirame švariame dubenyje rankiniu plakikliu suplakiau baltymus iki minkštų putų. Po pilną šaukštą cukraus įpyliau į masę ir plakiau, kol gavau gražią, blizgančią masę. Viską pamažu įmaišiau į šokolado masę. Gautą mišinį sukrėčiau į kepimo skardą (išteptą sviestu) ir išlyginau paviršių. Orkaitėje kepiau apie 35 – 40 minučių, kol tas tortas iškilo, o paviršius pasidengė plutele. Plakiau tortą atvėsti maždaug valandą. Apibarsčiau kakava ir patiekiau su ledais. Jie puikiai derėjo, labai paskanino visą skonį, taip skaniai įsikomponavo  ;) Skanaus ;) 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą