2012 m. rugsėjo 20 d., ketvirtadienis

Cukinijų blyneliai su sūriu

Ir vėl pasipildžiau savo atsargas cukinijomis, tai nieko kito nebeliko, kaip sukti galvą, ką čia iš jų dar naujo pagaminus ;)  Kažkaip  pastaruoju metu pradėjau gaminti labai sezoniškai, kas šiuo metu yra, iš to ir darau. O kaip tyčia cukinijų pilnas daržas, šiemet taip priderėjo, jaučiu ir už pernai pasistengė ;)) Taigi, vis dar naikinam cukinijas ir bandom pažinti naujus skonius su jomis! ;) Pietums gaminau paprastus cukinijų blynelius, bet šį sykį juos kepiau orkaitėje, nes cukinijos apskritai linkusios labai labai kaupti aliejų, o tų kalorijų rudenėjant nesinori, nes ir taip tuoj meškos miegučiu užmigsim ;) Gavosi tikrai super, blynai išorėje apskrudę, kiek net traškūs, o viduje tokie minkštučiai. Žodžiu, patiko.

•    Nedidelė cukinija;
•    Kiaušinis;
•    Miltai;
•    Druska, kiti prieskoniai (naudojau žolelių mišinį);
•    Gabalėlis fermentinio sūrio;
•    Petražolės.

Cukiniją sutarkavau stambia tarką ir šiek tiek nusunkiau visas sultis, kad nebūtų tie blynai per  daug skysti ;) Pridėjau smulkiai pjaustytų petražolių, įmušiau kiaušinį ir pradėjau berti miltus. Juos dėjau iš akies, kol tešla tapo pakankamo tirštumo. Į tešlą pritarkavau fermentinio sūrio ir viską pagardinau druska, prieskoniais. Kaip ir minėjau, blynus kepiau orkaitėje, patiesusi kepimo popieriaus. Jį dar apšlaksčiau trupučiu alyvuogių aliejaus (maža kas, nemėgstu, kai prilimpa :) ). Blynus kepiau 180 laipsnių temperatūroje, įjungus grilio režimą. Vis pažiūrėdavau, kad blynai per daug neapskrustų, nes pasitaiko tokių dalykų ;) Ir viskas, patiekiau paprastai, su grietine. Vuolia, skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą