2012 m. spalio 25 d., ketvirtadienis

Cukinijų kepsneliai su vištiena

Cukinijų atsargos jau negailestingai eina į pabaigą, likos vos viena kita, šią savaitę, spėju, kad sėkmingai pribaigsiu išvis ;) Šį kartą pietums siūlau cukinijos kepsnelius su vištiena. Nežinau, man tai tie kepsneliai, kaip mažytės saulytės, tokie šviesūs, gardūs, puikiai tinka tokią niūrą darganotą dieną ;) Jiems paruošti reikės:

•    Cukinija;
•    Ryžiai (apie 125 g.);
•    300 – 400 g. vištienos filė;
•    Šalto rūkymo kumpelis;
•    Kiaušinis;
•    Kelios nedidukės morkos;
•    Pomidoras;
•    Mocarela;
•    Paprika;
•    Svogūnas;
•    Sojos padažas;
•    Druska, pipirai, vištienos prieskoniai.



Cukiniją supjausčiau griežinėliais, nulupau odelę ir išskobiau vidų. Šį kartą su ja privargau, nes pasitaikė tikra kietulė, lengvai nepasidavė ;) Išviriau ryžius, per tą laiką, kol jie virė, pasidariau įdarą. Apkepiau smulkintą svogūną, subėriau nedidelius paprikos kubelius, stambiai  stambiai tarkuotas morkas ir viską maišydama truputį dar pakepiau. Subėriau nedidelius vištienos ir kumpio gabalėlius (kumpio dėjau truputį, dėl skonio, bet tiko labai labai). Viską apkepiau, paprieskoniavau druska, vištienos prieskoniais. Paruoštą įdarą sumaišiau su ryžiais. Į įkaitintą keptuvę (be aliejaus) įmušiau kiaušinį ir jį su medine mentele nuolat maišiau, kol gražiai gabaliukais apkepė. Į keptuvę su kiaušiniu subėriau paruoštus ryžius ir viską gerai išmaišiau. Pagardinau sojos padažu. Visą masę dėjau į paruoštus cukinijų žiedelius ir kepiau orkaitėje apie 20 minučių, kol cukinija suminkštėjo. Kepimo pabaigoje ant kiekvieno cukinijos kepsnelio dėliojau po pomidoro ir mocarelos griežinėlį. Puikios dienos, skanių pietų ir gerų darbų! :)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą