2012 m. spalio 9 d., antradienis

Trinta daržovių sriuba



Tiesą pasakius jau buvau išsiilgusi tokio oro, kai galiu sėdėti šiltai susisukusi į pledą, prisidegusi kvapnių žvakių (supraskit, susikūriau ale romantišką aplinką:))) ir girdėti į langą smagiai besibarbenančius mažyčius vandens lašeliukus... O dar kartais nugriaudėjantis smarkus griaustinis ir vienas kitas žaibas... Ką norit, tą sakykit, bet tokio oro reikia, kad pajustumėm kaip gera ir jauku būti namuose (nebesinori niekur kišti nosies, tikrai, ne) :) Ir dar vienas dalykas, be kurio neįsivaizduoju tokių vakarų – sriuba! Taip, taip, ta pati tiršta, kvapni daržovių sriuba! Nieko įmantraus, bet beprotiškai skanu! ;) 
 
·         Morkos;
·         Bulvės;
·         Svogūnas;
·         Prieskoniai sriubai;
·         Alyvuogių aliejus;
·         Lydytas sūrelis. 

Smulkiai supjaustytą svogūną apkepu puode, kuriame virs daržoves, su šlakeliu alyvuogių aliejaus. Bulves, morkas supjaustau kubeliais, sudedu į puodą. Į puodą įpilu vandens, pagardinu prieskoniais, druska ir verdu, verdu, verdu. Išvirus daržovėms, nupilu į puoduką vandenį (jis man toks ale kaip daržovių sultinukas). Daržoves sutrinu trintuvu, kad gautųsi vientisa masė. Į daržovių masę supilu tą daržovių sultinį (priklauso, kokio tirštumo norima, kad būtų sriuba). Pagardinu lydytu sūreliu (aš turėjau namuose lydyto sūrelio su kumpeliu (aišku, ten to kumpelio tikrai nerasta, bet šioks toks kvapas ir skonis persiduoda į sriubytę ). Šiaip, galima dėti ir kitas daržoves, pagal norą, bet man čia toks pats paprasčiausias, greičiausias, bet tikrai ne prasčiausias variantas ;) Kartais dar dedu čili pipiriuko, jei noriu aštresnio varianto. Žodžiu, fantazija, fantazija ir dar karta fantazija pagal norimą skonį ir tokia paprasta sriubytė, gali tapti tikru atradimu :)

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą