Šiandien pas mus garavo nuostabusis troškinys, ale
prancūziškasis ratatouille. Gerai, gerai, ne visai toks, prisipažinsiu, pasinaudojau savo improvizacinėmis galiomis ir
šiek tiek pritaikiau vyrui, kuris be mėsos nepripažįsta dienos! Bet galiu drąsiai sakyti, kad kitą kartą
darysiu atskirai, nes man kur kas skaniau vien tik daržovės, bet čia, kaip
sakant, jau skonio reikalas ;)) Taigi, gardžiajam troškiui naudojau:
·
Raudoną
papriką;
·
Geltoną
papriką;
·
Nedidelę
cukiniją;
·
Nedidelį
baklažaną;
·
Vieną
aitriąją papriką;
·
Kelias skilteles
česnako;
·
Kelias
bulves;
·
Kiaulienos
sprandinę (drąsiai galima ir be jos gaminti);
·
Nedidelį
gabaliuką kumpio;
·
Alyvuogių
aliejų;
·
Pievagrybius;
·
Nedidelį
indelį grietinėlės;
·
Truputį
čili miltelių, baziliką, petražoles ir
visas kitas po ranka buvusias žoleles;
Visas
daržoves, mėsą, kumpį, pievagrybius
supjausčiau nedideliais kubeliais. Viską pagardinau prieskoniais, apšlaksčiau
alyvuogių aliejumi (aš dar įlašinau kelis lašelius obuolių balzaminio acto,
saulėgrąžų aliejaus su čili), pagardinau prieskoniais ir gerai išmaišiau. Sudėjau
į molinius kepimo indelius, įpyliau po lašelį vandens, kad galėtų troškintis ir
dėjau į 220 laipsnių orkaitę. Troškinau apie gerą valandą. Troškinimo pabaigoje
supyliau grietinėlę į indelius ir dar kelias minutes palikau. Paprasta, tiesa? :) O ir
kiekviena šeimininkutė gali gaminti tokį troškinį pagal savo fantaziją ir
turimas daržovių atsargas ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą