2012 m. spalio 8 d., pirmadienis

Daržovių ir mėsos troškinys (ale ratatouille)



Šiandien pas mus garavo nuostabusis troškinys, ale prancūziškasis ratatouille.  Gerai, gerai, ne visai toks, prisipažinsiu,  pasinaudojau savo improvizacinėmis galiomis ir šiek tiek pritaikiau vyrui, kuris be mėsos nepripažįsta dienos!  Bet galiu drąsiai sakyti, kad kitą kartą darysiu atskirai, nes man kur kas skaniau vien tik daržovės, bet čia, kaip sakant, jau skonio reikalas ;)) Taigi, gardžiajam troškiui naudojau: 

·         Raudoną papriką;
·         Geltoną papriką;
·         Nedidelę cukiniją;
·         Nedidelį baklažaną;
·         Vieną aitriąją papriką;
·         Kelias skilteles česnako;
·         Kelias bulves;
·         Kiaulienos sprandinę (drąsiai galima ir be jos gaminti);
·         Nedidelį gabaliuką kumpio;
·         Alyvuogių aliejų;
·         Pievagrybius;
·         Nedidelį indelį grietinėlės;
·         Truputį čili miltelių,  baziliką, petražoles ir visas kitas po ranka buvusias žoleles; 


Visas daržoves, mėsą,  kumpį, pievagrybius supjausčiau nedideliais kubeliais. Viską pagardinau prieskoniais, apšlaksčiau alyvuogių aliejumi (aš dar įlašinau kelis lašelius obuolių balzaminio acto, saulėgrąžų aliejaus su čili), pagardinau prieskoniais ir gerai išmaišiau. Sudėjau į molinius kepimo indelius, įpyliau po lašelį vandens, kad galėtų troškintis ir dėjau į 220 laipsnių orkaitę. Troškinau apie gerą valandą. Troškinimo pabaigoje supyliau grietinėlę į indelius ir dar kelias minutes palikau. Paprasta, tiesa? :) O ir kiekviena šeimininkutė gali gaminti tokį troškinį pagal savo fantaziją ir turimas daržovių atsargas ;) 




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą