2012 m. spalio 1 d., pirmadienis

Sumuštiniai su varške ir ridikėliais



Mano vyro močiutė yra tiesiog fantastiška moteris, nes jos dėka mūsų šaldytuve dar yra šviežių ridikėlių!  Ir išvis, nuvažiavus pas ją, grįžti su didžiausiais maišais visokiausių gėrybių, atrodo, jau ir nebesitikėtum tokiu metų laiku kažko panašaus darže aptikti, bet vis lieku maloniai nustebusi. Tai pas mus namuose vis dar „pavasaris“, valgom ridikėlius! Ir šį kartą juos smagiai pasičepsėdama sušveičiau per  pusryčius, pasigamindama sveikus, skanius sumuštinukus, kurie, net neabejoju, suteiks jėgų visai dienai ;)

Dalį ridikėlių supjausčiau nedidukais kubeliais, dalį ridikėlių sutarkavau smulkia tarka. Juos subėriau į varškę, pripjausčiau petražolių, pagardinau trupučiu druskos, pipiriukais, raudonėliu, ir viską labai gerai išmaišiau. Gautą masę tepiau ant pačios skaniausios tikros juodos duonos su grūdais! Atrodo, juk nieko įmantraus, paprasta, bet kaip gardu! :) 


 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą