Kai kartasi jaukiais tingiais
sekmadieniais norisi kažko labai paprastai nepaprasto, puikiai tinka švelni
moliūgų sriuba su vištiena ;) Žaidimo nedaug, bet užtat, kokia ji karališka!
·
Moliūgas;
·
Nedidelė saujelė vermišelių (mažyčių makaroniukų,
naudojau pailgus, plonyčius);
·
Nedidelis svogūnas;
·
Kelios skiltelės česnako;
·
200 – 300 g. vištienos filė;
·
100 ml grietinėlės;
·
Kelios morkos;
·
Keli pievagrybiai;
·
Tepamo sūrelio (naudojau su kumpeliu, kaip
visad) pagal skonį;
·
Druska, pipirai, Provanso žolelės, žiupsnelis kmynų
ir kitų prieskonių pagal fantaziją;
Svogūnus ir česnako skilteles labai smulkiai
supjaustyti, viską truputį apkepti aliejuje, kol suminkštės. Sudėti smulkiai
pjaustytas arba stambiai tarkuotas morkas, nedideliais kubeliais pjaustytą
vištieną ir pievagrybių griežinėlius. Viską paskaninti druska, vištienos
prieskoniais, Provanso žolelėmis ir apkepti. Moliūgą nulupti, supjaustyti kubeliais
ir apvirti, kol suminkštės. Skystį, kuriame virė moliūgas, nupilti į puodelį
(puikiai tinka panaudoti sriubai vėliau). Sutrinti su trintuvu. Į moliūgų masę
sudėti vermišelius, paruoštą vištieną su daržovėmis, supilti vandenį, kuriame virė
moliūgas. Iškart sakau, kad vandens pilkite pagal tai, kokio tirštumo mėgstate
sriubą, tik nepamirkite, kad dar įdėjote ir vermišelių, jie išsipūs ;) Sriubą
pagardinti prieskoniais ir tepamu sūreliu (viskas pagal skonį). Dar truputis
grietinėlės, petražolių ir puiki vakarienė garantuota! Skanaus ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą