2012 m. spalio 21 d., sekmadienis

Moliūgų sriuba su vištiena



Kai kartasi jaukiais tingiais sekmadieniais norisi kažko labai paprastai nepaprasto, puikiai tinka švelni moliūgų sriuba su vištiena ;) Žaidimo nedaug, bet užtat, kokia ji karališka!



·         Moliūgas;
·         Nedidelė saujelė vermišelių (mažyčių makaroniukų, naudojau pailgus, plonyčius);
·         Nedidelis svogūnas;
·         Kelios skiltelės česnako;
·         200 – 300 g. vištienos filė;
·         100 ml grietinėlės;
·         Kelios morkos;
·         Keli pievagrybiai;
·         Tepamo sūrelio (naudojau su kumpeliu, kaip visad) pagal skonį;
·         Druska, pipirai, Provanso žolelės, žiupsnelis kmynų ir kitų prieskonių pagal fantaziją;

Svogūnus ir česnako skilteles labai smulkiai supjaustyti, viską truputį apkepti aliejuje, kol suminkštės. Sudėti smulkiai pjaustytas arba stambiai tarkuotas morkas, nedideliais kubeliais pjaustytą vištieną ir pievagrybių griežinėlius. Viską paskaninti druska, vištienos prieskoniais, Provanso žolelėmis ir apkepti. Moliūgą nulupti, supjaustyti kubeliais ir apvirti, kol suminkštės. Skystį, kuriame virė moliūgas, nupilti į puodelį (puikiai tinka panaudoti sriubai vėliau). Sutrinti su trintuvu. Į moliūgų masę sudėti vermišelius, paruoštą vištieną su daržovėmis, supilti vandenį, kuriame virė moliūgas. Iškart sakau, kad vandens pilkite pagal tai, kokio tirštumo mėgstate sriubą, tik nepamirkite, kad dar įdėjote ir vermišelių, jie išsipūs ;) Sriubą pagardinti prieskoniais ir tepamu sūreliu (viskas pagal skonį). Dar truputis grietinėlės, petražolių ir puiki vakarienė garantuota! Skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą